Vad är botox?

God förmiddag kära läsare,

Satt och svarade på lite mail i morse och vi får fortfarande massa frågor kring botox, vad det är till för, vart man använder det någonstans och hur länge det håller. Därför tänkte jag gå igenom hur botox fungerar i detta inlägg! 🙂


Vad är Botox och i vilket syfte använder man det till? 

Ordet botox som vi alla känner igen, har i dagligt tal blivit ett begrepp som förknippas med en behandling för att ta bort rynkor. Hos oss på Nord Clinic används just botox mest som ett muskelavslappnande medel för att reducera mimiken och minska rynkor. Vanliga behandlingsområden bland våra kunder är de horisontella linjerna i pannan och kråksparkar kring ögonen och ”argrynkan”. 

Vi får inte glömma att botox kan användas för så mycket mer än att behandla rynkor i ansiktet. Hos oss på Nord Clinic erbjuder vi botoxbehandlingar för svettningar, kronisk migrän/ spänningshuvudvärk, tandgnissling och spända käkar m.m. Botox är alltså inget man använder för att fylla läpparna med!

Hur länge håller botox?

Effekten av Botox avtar efter tre till sex månader och musklerna återfår sin styrka och rynkningsförmåga. Som allt annat beror detta mycket på person till person.

Blir man stel i ansiktet av Botox?
Många kunder frågar ifall botox förlamar muskulaturen i ansiktet och svaret är givetvis nej. På Nord Clinic strävar vi efter att begränsa de vanemässiga och omedvetna anspänningsuttrycken utan att förhindra kundens sätt att uttrycka sig.  En rätt utförd behandling skall inte märkas på annat sätt än att kunden ser mer utvilad och vital ut.

Hur går en Botoxbehandling till?
Hos oss på Nord Clinic är en behandling med botox både enkel och smärtfri, men viktigt att tillägga att det är en oerhört säker procedur! Behandlingen tar oftast inte mer än 10 minuter. Med hjälp av en micro-nål injiceras små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och det endast mycket små mängder vätska som ska injiceras är det en smärtfri behandling. Bedövning är inte (om inte patienten önskar det) nödvändigt för denna typ av behandling.

Att tänka på efter en botoxbehandling:

Efter behandlingen kan behandlingsområdet bli en aning rött, svullet och ibland kan man få något enstaka blåmärke. Detta går oftast över efter ett par dagar, viktigt att man inte kyler, masserar eller tar på det behandlade området inom de närmsta timmarna. Resultatet ser man oftast efter 1 vecka!


Hoppas att detta inlägget minskar förvirringarna kring botox och botoxbehandlingar. Det går givetvis bra att höra av sig via mail eller kommentera inlägget för fler frågor. Boka gärna in en kostnadsfri konsultation med vår leg. sjuksköterska så berättar vi mer om vad vi kan göra för just dig. Vill även passa på att påminna om att vi erbjuder delbetalning på alla våra injektionsbehandlingar!

restylane_erbjudande2

Välkomna önskar Nord Clinic!

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment