Nord Clinic | Hårborttagning
NordClinic, klinik, göteborg, mölndal, injektioner, restylane, botox, läppförstoring, hudvårdssalong, injektionsbehandlingar, medicinsk hudvård, dermapen, microneedling, ansiktsbehandling,
51134
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51134,theme-capri,qode-core-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1200,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hårborttagning

Hår är naturligt men dyker tyvärr ibland upp på ställen där man inte vill ha det, vilket ibland kan bero på stigande ålder eller förändringar i hormonbalansen. Många väljer att plocka och raka bort det oönskade håret, vilket kan leda till irriterad hud och ökad behåring.

Vi kan hjälpa dig att få bort din oönskade hårväxt med hjälp av Powerlite IPL, Epilering och vaxning.

 


Powerlite IPL Permanent hårborttagning

Är en av våra populäraste behandlingar och även den snabbaste och mest effektiva metoden för att bli av med generande hårväxt permanent.
Här använder vi oss av intensivt pulsat ljus för att ta bort oönskad hårväxt.
Det oskadliga ljuset absorberas av melaninet i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid 70 grader celsius förstörs proteinet i hårceller och hårsäckar och därmed kan inte nytt hår bildas igen.

Hårsäcken genomgår tre olika växtfaser; den anagena, den katagena och den telogena.
Powerlite IPL hårborttagning är endast effektiv på hår som är i de anagena fasen. Andelen hår på kroppen i denna fas varierar beroende på kroppsdel men är i genomsnitt 20-30 %.
Då det enbart är hår i den anagena fasen som reagerar på behandlingen krävs det att behandlingen upprepas. I de flesta fall krävs det 6-8 behandlingar med ett intervall på 8-12 veckor.
Cirka 14 dagar efter behandlingen ser man ett märkbart resultat genom att 60-90 % av hårstråna i gen anagena fasen har lossnat. Observera dock att håret som vid behandlingen var i den vilande fasen kommer att växa ut igen och då är det dags för nästa behandling.

 

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sätt gäller ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. Mörk hud (hudtyp V och VI) lämpar sig inte för behandling.
Vitt och grått hår reagerar inte på behandlingen eftersom hårsäckarna måste innehålla melanin. Även rött hår är i vissa fall svårt att behandla med IPL.

I enstaka fall kan det uppstå biverkningar i form av rodnad eller svullnad, men dessa försvinner inom några timmar. Ibland ser man även pigmentförändringar i det behandlade området men de brukar normaliseras inom ett par månader.

Mellan behandlingarna kan håret rakas eller klippas. Undvik vaxning eller pincettplockning.
Låt huden vila från solning utomhus eller i solarium en månad före behandling.
Låt även huden vila från sol en vecka efter behandling och använd solskyddsfaktor (minst spf 30) vid vistelse i sol.


Olika behandlingsområden

Ben, armhålor, bikinilinje, bröst, armar, mustasch, haka mfl

 

Epilering

Epilering är en permanent hårborttagningsmetod där man via en tunn nål går in i hårsäcken där man sedan via svaga strömimpulser tar död på de hårproducerande cellerna som finns inne i hårroten. Epilering anses vara en av de mest effektiva och säkra metoderna när det gäller permanent hårborttagning, risken för pigmentering och ärrbildning är mycket liten.
Denna metod kan utföras på alla hårtyper, hårfärger och hudfärger.
Upprepad behandling krävs då hårets växtfaser är olika.

En liten svullnad och rödhet kan förekomma direkt efter behandling men lägger sig fort.
Innan behandling är det viktigt att låta hårståna växa ut ca 3 mm.


Olika behandlingsområden

Mustasch, haka, hals mfl.

 

Vaxning

Vaxning används för att snabbt ta bort oönskad hårväxt och kan användas på hela kroppen.
Vaxet är flytande och stryks på området som skall behandlas, därefter rycks vaxet bort och hårstråna följer med. Det går fort att vaxa sig och resultatet håller betydligt längre än rakning. Första gången man vaxar kan området fortfarande kännas lite hårigt/stubbigt efter behandlingen, detta beror på att håren växer i olika faser och det tar några vaxomgångar för att håret skall komma i samma fas.


Olika behandlingsområden

Ben, armhålor, bikinilinje, bröst, rygg, armar, mustasch, haka mfl.


Att tänka på innan din vaxning,

– Håret som ska vaxas måste vara minst 5 mm långt
– Skrubba gärna området som ska vaxas dagen innan
– Använd ingen body lotion på området samma dag som behandlingen
– Ta på dig löst sittande kläder, gärna i bomull
För bästa resultat bör du vaxa var 4-5e vecka utan att raka mellan behandlingarna.


 

Date

27 september, 2016

Category

Permanent hårborttagning och vaxning