Nord Clinic | Resultatinriktad Hudvård
NordClinic, klinik, göteborg, mölndal, injektioner, restylane, botox, läppförstoring, hudvårdssalong, injektionsbehandlingar, medicinsk hudvård, dermapen, microneedling, ansiktsbehandling,
51133
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51133,theme-capri,qode-core-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1200,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Resultatinriktad Hudvård

Nord Clinics hudterapeuter är Auktoriserade hudterapeuter och certifierade för att utföra behandlingar med våra maskiner och produkter.

Vi använder oss av  produkter från ZO Skin Health by Dr. Zein Obagi, Image Skincare, Dermaceutic och DP Dermaceuticals.
Powerlite600 är Sveriges marknadsledande IPL-system och används för permanent hårborttagning, hudföryngring, borttagning av solskador, pigmentfläckar och ytliga kärl.

 


Behandlingar:

 • Klassiska ansiktsbehandlingar
 • Anti-age behandlingar
 • Aknebehandlingar
 • Rosaceabehandlingar
 • Borttagning av solskador/pigmentering
 • Kemisk peeling med Dermaceutic Peels, Image Skincare Peels och PRX-T33.
 • Microdermabrasion med PowerlitePeeler
 • Hudförbättring/kärlborttagning med Powerlite IPL
 • Dermapen4™ behandlingar
 • Kärlborttagning med Diatermi

 

Ansiktsbehandling

I alla våra vanliga ansiktsbehandlingar ingår det rengöring, hudanalys och portömning.
I de längre ansiktsbehandlingarna (60 min och 90 min) ingår det förutom de ovanstående även massage och mask. Men självklart anpassas alla behandlingar efter varje kunds unika behov, ex. har man mycket porer att tömma så lägger vi mer tid på detta och mindre på massage.
I ansiktsbehandlingarna används produkter från Image Skincare eller ZO Skin Health by Dr. Zein Obagi.

 

Kemiska peelingar 

Med kemisk peeling jobbar vi på olika sätt med huden, man kan bl.a. reducera pigmenteringar, ärr och fina linjer, samt får fin lyster. En kemisk peeling löser genom de aktiva syrorna upp de döda hudcellerna, detta leder i sin tur till att huden tvingas producera nya friska hudceller. Huden får omedelbart en fräsch känsla och hudytan upplevs jämnare. Det är oftast möjligt att hitta en peeling eller peeling-kombination till alla hudproblem. På så sätt skräddarsys behandlingarna för olika individuella förutsättningar och där man tar hänsyn till hudens kvalitet vid behandlingstillfället.
Vi använder oss av Dermaceutic Peels, Image Skincare Peels eller PRX-T33 i alla våra kemiska peeling behandlingar.

 

Dermaceutic Peels:

Milk Peel:

Passar för en hud med fina linjer, glåmighet och brist på spänst. Ska tilläggas att denna peeling är perfekt för alla som önskar en härlig uppfräschning och omedelbar lyster.

 • Återuppbygger lyster
 • Stimulerar epidermis
 • Balanserar talgproduktionen
 • Förbättrar fina linjer och rynkor
 • Jämnar ut hudtonen
 • Passar alla hudtyper och hudtoner

 

Mela Peel Forte:

Passar för en hud med pigmenteringar, melasma eller postinflammatoriska pigmenteringar.

 • Reducerar pigmentfläckar och melasma
 • Jämnar ut hudtonen
 • Förbättrar hudens lyster och klarhet
 • Minskar uppkomsten av pigmenteringar
 • Max 2 behandlingar görs med 1 månads mellanrum

 

Image Skincare iPeels:

Image Skincare erbjuder flera effektiva behandlingar för alla hudtyper och hudproblem. Från enzymbaserade till starkare peelings med AHA-och BHA syra.

Peelingen är baserad på organisk Aloe Vera och botaniska extrakt vilket gör den skonsam men väldigt effektiv. Med hjälp av olika koncentrat av aktiva ingredienser skräddarsyr vi sedan din behandling efter dina behov och önskemål.

En peeling by Image är perfekt för dig att göra om du känner dig glåmig, obalanserad, trött och hängig i huden. Den hjälper till att stärka upp huden på djupet och motverkar hudens nedbrytning från alla de yttre miljöpåfrestningar vi utsätts för dagligen.

 

Kemisk Peel

Wrinkle Lift:

 • Passar för en åldrad hud, rynkor, kraftig/förtjockad hud, ojämn hudton, hud utan lyster, fet hy/akne.

Lightening Lift:

 • Passar för en hud med pigmentfläckar, åldrad hud, torr/uttorkad hud, ojämn hudton, åldersfläckar, hud som lätt blir röd.

Acne Lift:

 • Passar en akne/ akne benägen hud.

Enzym peelingar

Signature Facelift:

 • Passar en hud som lätt blir röd, torr/uttorkad hud, trött hud utan lyster, akne/fet hud.

Ormedic Lift:

 • Passar en hud som är obalanserad, känslig och irriterad.

 

 

PRX-T33

 • Ingen “frosting” eller “down time”.
 • För alla hudtyper och årstider.
 • Patenterad formula med TCA 33% och väteperoxid.
 • Behandlar: rynkor och linjer, torr hud, förlorad fasthet och elasticitet, nedsatt fyllighet, ojämna pigmenteringar, ärrbildningar m.m.
 • Vi kan även behandla hals, dekolletage och kropp.

PRX-T33 är den nya generationens TCA-peel för alla olika hudtyper och åldrar. Den orsakar ingen “frosting” och den kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet. Behandlingen är även nästintill smärtfri och orsakar minimal fjällning till skillnad mot tidigare versioner av TCA-peels i samma styrka.

PRX-T33 är klassad som en medicinskteknisk produkt och är CE-märkt med internationellt patent.

 

MicroGold

 

En ny genialisk produkt för inslussning av t.ex. serum, Hyaluronsyra och Botox.
Bland de första i sitt slag med mikrokanalteknik, som är tunnare än ett mänskligt hårstrå.
Designad för att effektivt och i princip smärtfritt leverera produkter in i huden.

MicroGold består av en behållare och ett nålhus med 20 nålar.
De supertunna nålarna tillverkas av titan och är överdragna med guld.
När nålarna trycks in i huden öppnas behållaren och produkten rinner ner genom nålarnas kanaler.

 

MicroGold orsakar ingen blödning eller rispor i huden och ger ingen konvalescens efter behandlingen.

MicroGold behandlingen skapar små, nästan osynliga hål i huden, som låter Botox, hyaluronsyra, vitaminer och andra ingredienser att lätt transporteras ner i huden på det djup där de kan göra nytta och skapa långvarig effekt.
Huden tar till sig tillväxtfaktorerna och reagerar genom att börja förnya sig själv med hjälp av sin egen läkningsprocess.

Behandlingen kan utföras i kur med 3-4 veckors mellanrum.
Resultatet börjar du se efter 1-2 veckor. Rekommenderas i kur eller som engångsbehandling.

Med MicroGold kan vi anpassa resultatet och effekten med hjälp av vilket ämne/produkt vi väljer att slussa in i behandlingen.

 

Passar dig som :

Vill minska porer
Öka fukten
Få mer lyster
Reducera små linjer
Dämpa blossighet
Tightare hud
Ge huden en ny start eller extra energi utan att behöva ha lång läkningstid.

 

MicroGold Cytocare – Cytocare 525 är ett Hyaluronkomplex som stimulerar på sikt samt ger en direkt effekt på fukt och lyster.

MicroGold Botox –  När Botox injiceras i huden ger det en botoxeffekt utan stelhet. Porerna minimeras, huden blir mjukare och mindre oljighet.

MicroGold ZO Accelerated – Passar dig som Använder ZO Skin health sen tidigare. Serum et räcker till ytterligare 14 dagar hemvård.
Speciellt utformat för ett ge hela rutinen en till extra dimension – koncetrationen är tre gånger så hög som i tidigare hemvårdsprodukt.

 

 

Powerlite IPL hudförbättring/kärlborttagning

En hudföryngring med IPL innebär att man med hjälp av det gula ljuset genererar värme som i sin tur stimulerar cellerna i kroppen att producera mer kollagen och elastin. Vår hud består till cirka 75 % av kollagen som är ett fiberprotein som framförallt finns i stödvävnad som ben, hud, senor och blodkärlsväggar. Kollagenet bidrar till att ge dessa organ styrka, vitalitet och elasticitet. Från 20-25 års ålder börjar kollagenet brytas ned och försämras, samtidigt som kroppens egen produktion av kollagen minskar. Detta leder till att huden blir tunnare, lättare utvecklar rynkor och pigmentfläckar, samt förlorar sin spänst. Denna behandling passar därmed alla som vill fördröja åldrandeprocessen i huden, samt de som är måna om sitt utseende och vill ha en uppfräschning av huden.

 

Ytliga blodkärl på näsa, kinder eller annan lokalisation på huden kallas ofta för couperoser, telangiektasier eller kärlbristningar och är ofta kosmetiskt irriterande då de är svåra att täcka över.
Ytliga blodkärl är vanligast hos väderbitna personer som utsatt sig för kyla, blåst eller sol eller hos personer med hudsjukdomen rosacea.
Rosacea blir ofta mindre aktiv då de ytliga blodkärlen drar ihop sig och hudrodnaden minskar.
Hur fungerar det då? Hemoglobinet i huden absorberar det gula ljuset som därmed skapar värme i huden. När temperaturen når 60-65 grader koagulerar blodet och blodkärlens inre celler denaturerar, vilket leder till att kärlen koagulerar och kollapsar.

Vid en behandling av pigmentfläckar absorberas det gula ljuset av melaninet i huden och omvandlas till värmeenergi som selektivt förstör oönskat pigment, detta utan att skada omgivande hud. Någon vecka efter behandlingen börjar pigmentet vandra uppåt i huden, man kan då se lite ”smutsig” ut. Efter två till tre veckor har huden klarnat. Efter två behandlingar med cirka 3 veckors mellanrum ser man redan en jämnare pigmentering, men även hudtexturen är jämnare och mjukare.

Hur många behandlingar som krävs beror på vad som behandlas. I genomsnitt krävs det i regel 2-5 behandlingar med ett intervall på 3-4 veckor. Anledningen till att man väntar mellan behandlingarna är att det uppstår en viss irritation i huden, vilket behöver tid på sig att läka.
Värt att poängtera är att behandlingens resultat inte varar för evigt, utan det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter 3-6 månader, intervallerna varierar från person till person.
Innan behandlingen är det väldigt viktigt att solen inte är solbränd. Undvik sol och brunutansol-produkter i minst 4 veckor innan behandling.


Diatermi

Diatermi är en behandling som tar bort ytliga blodkärl (telangiektasier), spiders, körsbärs hämangiom, och fibrom genom värme som leds ner ytligt i huden via en tunn nål. Detta får kärlet att koagulera och i vissa fall försvinna direkt men det är lika vanligt att kärlet försvinner succesivt under de kommande dagarna efter behandlingen. Kroppen kommer att ta hand om blodet från det koagulerade kärlet och rensa ut det ur kroppen på ett naturligt sätt. När man tar bort fibrom/skin tags använder man sig av värmen för att bränna bort hudfliken.

 

 

 

Vi finns här för dig!

Vårt team är specialister som är handplockade,  välutbildade och certifierade inom sina områden. Alla ansiktsbehandlingar utförs av Auktoriserade hudterapeuter. Vi ger dig råd och omsorg före- och efter behandling och följer dig till önskat resultat. Varmt välkommen för rådgivning och tidsbokning på telefon: 031-3485500

Date

29 september, 2016

Category

Medicinsk Hudvård