Nord Clinic | Kärlspindlar
NordClinic, klinik, göteborg, mölndal, injektioner, restylane, botox, läppförstoring, hudvårdssalong, injektionsbehandlingar, medicinsk hudvård, dermapen, microneedling, ansiktsbehandling,
51128
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51128,theme-capri,qode-core-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1200,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Kärlspindlar

Ådernät som är spindelliknande utvidgade blodkärl i hudens yttersta lager, de är vanligt på benen. De synliga ådernäten på benen kan variera i färg mellan rödaktigt och blårött. För att behandla ytliga ådernät injiceras ett ämne som kallas Aethoxylsklerol, detta gör att kärlen klistras samman och tillslut försvinner.


Det är en skonsam behandling som görs med en mycket tunn fin nål. Det man kan uppleva är en kortvarig sveda. Ådernäten som vi har behandlat blir mer framträdande till en början. Först blir kärlet rött sedan blått, som därefter övergår i brunt för att slutligen blekas bort inom 6-8 veckor.

Det första dygnet får du ha ett tryckförband över det behandlade området, likaså rekommenderar vi att du använder stödstrumpor den första veckan. För att minska bestående pigmentering av huden ska du undvik att sola de närmaste veckorna.

Du kan röra på dig som vanligt efter behandlingen.
För att uppnå ett önskat resultat kan man behöva göra flera behandlingar. Om det rör sig om omfattande ådernät kan man behöva göra upprepade injektions-behandlingar. Ibland kan det förekomma ytliga ådernät samtidigt med djupare liggande åderbråck. Då bör man åtgärda åderbråcken med ett kirurgiskt ingrepp före injektionsbehandlingen av ådernäten.

 

Komplikationer vid sklerosering
Medlet som injiceras inaktiveras av blod och är verkningslöst när det kommer ut i de stora blodkärlen. Allvarliga biverkningar av medlet är därför mycket sällsynta. Lokala bieffekter så som klåda och rodnad kan förekomma men är övergående och försvinner efter minuter eller timmar. Några dagar efter injektionen kan det uppkomma ömhet eller mindre fastare partier på platsen för injektionerna som tecken på att ”hopklistringsprocessen” har börjat. Vid enstaka tillfällen (mindre än 5 %) uppstår en brun pigmentering av huden i anslutning till injektionsstället. Pigmenteringen beror på att en mindre mängd blod hamnat utanför kärlet. Denna pigmentering försvinner vanligen inom ett år i takt med att huden byts ut på naturlig väg.

Date

1 oktober, 2016

Category

Injektionsbehandlingar, Kärlspindlar