HYANORD i ELLE

I magasinet ELLE gör vi varje månad en djupdykning i en modeprofils badrumsskåp och grottar ner oss i hens beuatyvanor. Den här gången besöker vi Elin Alemdar och bad henne dela med sig av sina skönhetshemligheter och produktfavoriter.

Av Maria Ahlgren Foto Beata Holmgren

Vilken är den första skönhetsprodukt du använder på morgonen?

– En superstark espresso, haha … Nej, men jag tvättar med vanligt vatten och lägger sedan på Juvenate-pro booster och dagcrèmen Juvenate-pro rich cream från Skin Regimen.

Och den sista innan du går till sängs?

– Som småbarnsmamma är kvällsrutinen så viktig. Det blir en liten stund för mig själv, och jag lyxar gärna till det om tid och energi finns. Jag använder den underbara ögoncrèmen Time-filler eyes, fuktcrèmen Hydra-filler boosting moisturizer och nattcrèmen Skin-absolute night cream, alla tre från Filorga. Jag vill också tipsa om märket Hya-Nord – de gör världens bästa dag- och natt-crèmer, som jag varvar med Filorga.

Vilken skönhetsprodukt har du alltid i handväskan?

– Max Factors läppglans. Jag har tre olika färger som jag varierar mellan och placerar ut lite strategiskt i skötväskan, handväskan, bilen och på kontoret.

Du ska till en öde ö och får ta med tre skönhetsprodukter. Vilka?

– Laura Merciers Tinted moisturizer, Shu Ue-muras hårpuder Volume maker och en massa vatten att dricka. Det är ju lite av en klyscha, men vatten är bland det bästa för kroppens och hudens välmående.

Den skönhetsrutin du lägger mest pengar på?

– Jag gör gellacknaglar hos manikyristen Frida Selkirk varje månad. Det är en av de bästa investeringarna för jag känner mig så mycket mer redo för allt med fina naglar. Annars är håret absolut viktigast; Corinne på Corinne and Friends gör mitt hår sedan drygt tio år tillbaka. Jag unnar mig alltid alla hårprodukter från Shu Uemura.

Din parfymsamling vittnar om att du är en riktig doftkonnässör, berätta!

– Ja, det stämmer att jag är en doftnörd och älskar att investera i en ny parfym. Jag vet inte var det kommer ifrån, men en tanke är att eftersom min stil i mode och kläder är väldigt avskalad och minimalistisk så blir min parfym som en accessoar.

Hur väljer du parfym, skiftar det dagligen?

– Lyxen att få känna efter varje dag vilken typ av parfym jag ska välja är en behållning i sig.  Jag tycker det är intressant vad en doft kan göra med humöret, känslan och energin den dagen. Parfymen jag väljer en söndag är så annorlunda från den som åker på en torsdagskväll innan jag ska ut på stan. Just nu är jag väldigt förtjust i Histoires de parfums nr 1899. Den är tung och vacker, men ändå lätt på något sätt.

Hur ser din typiska beautyrutin ut?

– Jag tycker om när det går fort. Jag hinner inte lägga så mycket tid som jag kanske önskar, så därför är produkterna viktigare än tidigare i livet. Om jag som nu har lite färg från sommaren brukar jag inte sminka mig så mycket. Jag böjer ögonfransarna och använder en magisk ögonbrynspenna från YSL. Håret får sin kärlek av Shu Uemura vid tvätt och styling. Oftast blåser jag det rakt om jag orkar, eller så låter jag det självtorka lockigt.

Beskriv din makeupstil!

– Less is more – lite som min stil överlag. Men gärna färg på läppar och kinder. Just nu är jag besatt av det ekologiska makeupmärket RMS Beauty. Jag älskar deras Lip2cheek som går att använda på både kinder och läppar.

Vad packar du med i resenecessären?

– Björk & Berries Body oil. Bästa tricket mot torr hy på flyg!

I en mening – vad betyder skönhet för dig?

– Energi. En person som utstrålar fin energi är skönhet i sin bästa dager.

 

img_2192 kramer21 oppen-b-dagsvart vit

No Comments

Post a Comment